werkwijze meesters in mondzorg houten mondhygienist

De eerste afspraak

Meesters in Mondzorg® is een mondhygiënistenpraktijk in Houten voor het hele gezin. Ben je nieuw in de praktijk of wil je je inschrijven? Lees dan hoe de werkwijze is.

  1. Inschrijven. Dit kan gemakkelijk via de website, per mail of telefonisch. Tijdens het eerste consult ontvang je een medische vragenlijst. Deze vragenlijst is een verplicht onderdeel van het cliëntendossier.  
  2. Kennismaken. De afspraak is gemaakt, en duurt doorgaans 30 tot 45 minuten, afhankelijk van de mondgezondheid en de wensen.  Tijdens deze eerste afspraak maak je kennis met mij als behandelaar en krijg je een indruk van de praktijk. Tijdens dit eerste consult bekijken we samen de staat van de mondgezondheid en bespreken we je eventuele wensen. Tijdens een eerste consult vindt geen behandeling plaats. We bespreken de medische vragenlijst,  ik doe een mondonderzoek en ik bespreek de eventuele bevindingen, waarna een behandelplan opgesteld kan worden.  Ben je lang niet naar de mondhygiënist geweest of vindt je het spannend? Geef dit gerust aan, zodat ik hier rekening mee kan houden en je op je gemak kan stellen. 
  3. De behandeling. Bij het eerste consult is een behandelplan opgesteld. Dit is noodzakelijk om er voor te zorgen dat uitsluitend de noodzakelijke behandelingen worden uitgevoerd. Dit zijn behandelingen die bijdragen aan de mondgezondheid. Het aantal behandelingen is altijd in overleg. Wanneer de kosten  hoger zijn dan € 250,- dan ontvang je daar een wettelijk verplichte begroting voor. Met deze begroting kan je, indien aanvullend verzekerd voor de tandarts,  bij de zorgverzekering navragen of de behandeling voor vergoeding in aanmerking komt.

Inschrijven is simpel, klik op de knop hieronder, laat je gegevens achter en ik neem contact met je op.