Voor of na het eten?

Poets, raag of stook je voor of na het eten?

Wat is wijsheid? Voor of na het eten poetsen, ragen of stoken?

Deze vraag krijg ik bijna dagelijks dus het leek me goed er iets over te schrijven.

Wanneer je het beste plaque kunt verwijderen, wat dat is waarom je poetst, raagt of stookt, hangt af van wat je gegeten hebt. Ontbijt je met zure voedingsmiddelen, zoals yoghurt, sinaasappel, kiwi, fruithee en dat soort zaken, dan is het verstandig om vóór het eten te poetsen. 

Ontbijt je met zoete voedingsmiddelen zoals brood met hagelslag of jam en heb je daarbij gewone zwarte thee of koffie, dan kan je ook na het eten poetsen.

 

Erosie vs. cariës

Als je direct na het eten van zure dingen zou poetsen, dan poets je het zuur in je glazuur. Je glazuur lost dan op en werkt het onstaan van tanderosie in de hand. Dat gezegd hebbende, laat je zoet te lang zitten, dan kan het een gaatje worden.

Tussen je tanden reinig je altijd 1 keer per dag. Het moment waarop je dat doet maakt niet uit, als je het maar doet op een moment dat jij er de tijd voor kan nemen.

Doe je het snel, dan moet het 2 x.

Mijn poetsadvies luidt: 2x per dag liefst elektrisch met ronde borstelkop, met een fluoride tandpasta. Daar wordt je glazuur lekker sterk van en verwijder je het meest effectief plaque!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Geef een reactie