Tong aanslag oorzaken en oplossingen – Je tong als virusreservoir

Het Corona-virus… we komen er maar moeizaam vanaf. Belangrijk zijn de diverse hygiëne maatregelen als handen wassen tot je scheel ziet, afstand houden, mondmaskers én daarnaast ook een goede mondhygiëne. Maar zien we de tong aanslag daarbij niet over het hoofd?

Recent onderzoek heeft aangetoond dat  je tong poetsen ook heel belangrijk is om het Coronavirus tegen te gaan.

Je mond is namelijk een heel belangrijke plek voor infectie en transmissie (doorgave) van het Covid- 19 virus. Onderzoek heeft aangetoond dat  een goede mondhygiëne de verspreiding van Corona kan stoppen. Te gek toch! Heb je ook nog helemaal zelf in de hand! 

Als je in de spiegel naar je tong kijkt zie je waarschijnlijk wel aanslag op je tong.

Tong aanslag: Oorzaken en Oplossingen

Tong aanslag: wat is de oorzaak?

De aanslag op de tong is niets anders dan plaque. Plaque is iets wat bij de mond hoort en is dus niet iets wat bestreden moet worden met kuren of medicatie. Het komt overal in de mond voor: op je tanden, mondbodem, wangen, verhemelte en ook op je tong.

Als je een tong onder een microscoop legt, zie je allemaal kleine haartjes. Met een mooi woord ook wel” filamenten” genoemd.

Plaque hecht zich graag aan alles wat ruw is in de mond, dus ook aan tongfilamenten.

Bacteriën zijn altijd aanwezig in je mond of je wel of niet eet of drinkt, dat maakt niet uit. Die bacteriën hechten gemakkelijk aan die haartjes. Van bacteriën weten we dat ze zich zeer snel kunnen vermenigvuldigen. je hebt dus binnen no time een dikke laag bacteriën in je mond.  Daarom is het hebben van een goede mondhygiëne een must als je gezond wil zijn.

Waarom is dagelijks je tong poetsen belangrijk?

witte tong aanslag hoe komt het en hoe kom je ervan af

Aanslag op tong: Hoe kun je het beste je tong poetsen?

Wat is een goede mondverzorging?

Je dagelijkse routine met betrekking tot mondverzorging zou moeten bestaan uit:

Twee maal daags je tanden elektrisch poetsen, dagelijks tussen je tanden reinigen met stoker en/of rager en daarnaast ook 1 x per dag je tong poetsen met een tongschraper.

Enthousiast geworden?

Dan heb je een tongschraper nodig! Je koopt hem hier op de site. En als je de tongschraper hier koopt krijg je er een simpele, professionele gebruiksaanwijzing bij! 

Geef een reactie