Mijn kind heeft geen pijn, dus het kan wel even….

Je kent het wel, rennen, vliegen. Haast. We leven in een snelle wereld die steeds sneller lijkt te worden.  Er zit maar 24 uur in de dag dus je wil zoveel mogelijk afgevinkt hebben. Je hebt je werk, het huishouden, je gezin, sociale contacten. Kinderen die naar school, sport of hobby moeten…. Het leven is gewoon druk!  Ik herken het helemaal. Er zijn soms dagen dat je amper tijd hebt om te zitten. Amper tijd hebt om op adem te komen. Dan zijn kleine momentjes als even naar de supermarkt of even naar de wc een welkom “uitje” 😉

Tandenpoetsen is ook zoiets. Eigenlijk weet je het allemaal wel: Twee keer per dag poetsen met fluoridetandpasta. Zelf doe je dit waarschijnlijk wel, maar lukt dit ook bij je kind(eren)? Of is het altijd gedoe, geschreeuw, huilen en wordt alles uit de kast getrokken om maar geen tanden te poetsen?  Je weet waarschijnlijk wel dat het advies is, 2 keer per dag minimaal 2 minuten poetsen met fluoride tandpasta. Maar de uitvoering… die gaat mogelijk niet altijd zoals je graag zou willen. Herkenbaar?

Uit onderzoek is gebleken dat veel mensen tijdens de coronapandemie niet meer naar de tandarts, mondhygiënist, huisarts of andere zorgverlener durven uit angst om corona op te lopen. Mensen krijgen daardoor niet de zorg die wel nodig is. Dit geldt ook voor kinderen.  En als je kind dan geen pijn heeft ben je eerder geneigd om te denken dat naar de tandarts of mondhygiënist gaan wel een keer overgeslagen kan worden. Maar dit soort gedachten zijn geniepig, want voor je het weet is het een gewoonte.

Helaas zien we dat de mondgezondheid van veel kinderen slechter wordt. Het is daarom belangrijk om een goede mondverzorging na te streven. En om dat bereikbaar te maken voor zoveel mogelijk ouders/verzorgers heb ik een online training gemaakt, “Help! mijn kind is een lastige tandenpoetser!”.  Meesters in mondzorg® is daarmee de eerste mondzorgpraktijk die online trainingen op het gebied van mondverzorging op de markt zet. 

Als je mij een beetje kent dan weet je dat ik houd van simpel. Dingen moeten vooral praktisch en makkelijk zijn. Hoe simpeler iets is, hoe groter de kans dat het uitgevoerd wordt, bleek ook uit onderzoek. En dat klinkt ook wel logisch, ga maar na bij jezelf. Gemak dient de mens, zei mijn vader altijd. Zeker als je al zo druk bent is makkelijk fijn. Dus mondverzorging moet ook makkelijk zijn, toch?

In deze training krijg je alle tips en tricks  zodat poetsen veel leuker, handiger en sneller gaat. Super makkelijk, want je volgt ‘m op het moment dat jij wil en omdat je overladen wordt met info is het ook handig dat je ‘m terug kan kijken!

Neem van mijn aan, tandenpoetsen kan ook echt leuk zijn! Wil je meer informatie?  kijk dan bij het tabblad “hoe kan ik helpen”. 

Wil je meer informatie? stuur dan gerust een berichtje.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Geef een reactie