welk mondverzoringsproduct is het beste

Wat is het beste mondverzorgingsproduct?

Tsja, daar sta je dan…. Voor een enorm groot rek mondverzoringsproducten bji de drogisterij. En je weet niet t wat je nou moet kopen. Er zijn veel soorten tandpasta, tandenborstels, ragers, stokers houten en plastic, flossdraad, flossvorkjes, – harpjes, tongschrapers…
Lees verder
mondproblemen voorkomen meesters in mondzorg

Wist je dat je 90% kan voorkomen?

Maar liefst 90% van de mondproblemen kun je voorkomen. Wat zijn mondproblemen? Denk aan gaatjes, tandsteen, terugtrekkend tandvlees, slechte adem en verkleurde tanden. Je kan het allemaal voorkomen.  Toegegeven, Helemaal tandsteen vrij, dat lukt niet maar je kan het wel…
Lees verder
werkt houtskooltandpasta, wittere tanden

Werkt houtskooltandpasta?

Houtskooltandpasta’s zijn hot! Vorige week moest ik even naar de drogist, had zonnebrand nodig voor mijn meiden.  Met redelijk wat haast (je herkent het misschien wel) liep ik door de gangpaden, langs haarlak, haarverf en andere accessoires, langs de tandpasta…
Lees verder
nooit gaatje gehad tanden tandvlees pijn

Nog nooit een gaatje gehad?

Al 38 jaar nog nooit een gaatje gehad… Client T. stelde me laatst een interessante vraag. Ze was met een pijnklacht bij me langsgekomen nadat andere zorgverleners de oorzaak van haar pijnklacht niet kon vinden. Ze had last van af…
Lees verder
tandsteen door koffie mondhygienist gabrielle beens

Tandsteen door koffie?

Ze liet me een plaatje zien van een dame met een tandpastagebit: Parelwit en glimmend. “dat wil ik ook” zegt ze enthousiast als ze bij me in mijn behandelkamer staat.  “Maar dan moet ik zeker stoppen met koffiedrinken, wat tandsteen…
Lees verder
compliment man lach gabrielle beens mond tanden

Compliment

“Weet je wat ik nou zo fijn vind van een bezoek aan jou?” Vroeg hij terwijl hij in mijn goudkleurige stoel plofte. “Dat mijn tanden altijd zo lekker glad en wit zijn als ik hier weer wegga. Dat wil toch…
Lees verder
angst voor mondhygienist tandarts bang meesters in mondzorg

Ben jij ook zo bang?

Daar zat ze dan, in mijn behandelstoel. Haar gezicht werd rood, haar ogen waterig. Een traan biggelde over haar wang. Ze vond het zo eng om hier te zijn. Ze is bijna 40 maar toch krijgt ze het Spaans benauwd…
Lees verder
slechte adem, mooie lach, glimlach, zelfvertrouwen

Zelfvertrouwen

” Ik baal zo van mijn tanden. De kleur is niet mooi,  vooral mijn hoektanden lijken geler en mijn tanden zijn schots en scheef”. “En dat is echt een probleem want morgen heb ik een date, dus ik zou heel…
Lees verder
stralende mooie lach witte tanden

Kan je tandsteen zelf verwijderen?

Om nooit te vergeten…. Het was 2008. Mijn tweede jaar van de opleiding mondzorgkunde. Mevrouw S. kwam de wachtruimte van de opleidingskliniek binnenlopen. Zuchtend en iets wat puffend want ze was de lichtste niet meer. Een echte Amsterdamse. Heerlijk recht…
Lees verder

Hoe erg is bloedend tandvlees?

‘Bloedend tandvlees heb ik al jaaaaaaaren. Dat hoort er bij’ . Of toch niet? Eigenlijk, als je er over nadenkt is het best gek dat mensen massaal bloedend tandvlees normaal vinden. Als je ergens anders bloed hebt, moet er gelijk…
Lees verder

Feestelijke opening!

Om jou nóg beter te kunnen helpen… Gisteren was het dan zover…. mijn stoel werd geleverd. Helaas moest er nog een aanpassing gemaakt worden, dus staat er nu tijdelijk een leenstoel, niet zo mooi als de stoel die ik besteld…
Lees verder

Klinisch getest, wat zegt dat nou eigenlijk?

Je kent het wel, in tandpasta reclames hoor je wel eens ‘klinisch bewezen’ of ‘klinisch getest’, maar wat betekent dat nou eigenlijk?  Een tandpastaproducent bijvoorbeeld mag geen medische claims doen. Ze mogen bijvoorbeeld niet zeggen dat hun tandpasta een geneesmiddel…
Lees verder
slechte adem - meesters in mondzorg

Slechte Adem

We hebben het allemaal wel eens. Bij het opstaan, na het eten van knoflook, sterk gekruid eten of na het drinken van koffie. Wat als  je omgeving je er op wijst? Een slechte adem is vervelend en zit voor velen…
Lees verder